PDAfanos eredeti hozzászólása
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Igen a Cygic-et letöltöttem (Wifin, amúgy az egyéb netes letöltéseket értem, fél éve rendszeresen szedek a telómra progikat, megyek fel a face-ra, skypezok, stb...) szóval ez a navi (elvileg offline) mikor kérte hogy kapcsoljam be a GPS-t ezt a 'tapit arra a bizonyos ikonra azért nem tettem meg, mert éppen attól tartok hogy a GPS is adatforgalom alapján találja meg a műholdat és ezért a mobil szolgáltatóm majd számlázz rendesen...Tehát én úgy sejtem mivel mobil készüléken belül van ez a GPS /műhold keresési funkció, ezért ez is a mobilszolgáltatón keresztül megy. Szal ez nem világos még számomra, ezért is hoztam fel példának a hagyományos autós GPS készülékeket hogy ha ott is ingyenes a műholdas kapcsolat akkor egy ilyen telefonban is vajon ingyenes-e a GPS gomb aktiválása? Szal azt értem hogy az offline navi nem neten megy, de én azt nem látom tisztán illetve az gyanús nekem, hogy ha a mobilom találja meg a benne lévő GPS-el a műholdat, az nem-e szintén adatforgalom, 'ergo költségként jelentkezik a felhasználónál? Nem szeretném hogy a fizum rámenne arra hogy ezzel a módszerrel keresem meg a nyári gyakhelyemet. Köszi a megértést, remélem valahol mégis csak 'jogos a felvetésem.