+ Hozzászól a témához
Eredmény: 1 - 13 (13) összesen

Téma: Droid Razr rootolás/unrootolás

Az androidos androidos will become famous soon enough androidos logója
    Készülék
    Nexus One, Nexus 7
    Android OS
    Jelly Bean (4.1)
    Hozzászólás
    809
    Hírnév szint
    10
    Motorola Droid Razr rootolását/unrootolását gyorsan és egyszerűen megoldhatjuk úgynevezett egykattintásos módszerrel az alábbiak szerint. Ugyan a lenti toolkit korábbi Motorola készülékekre, pl. Bionic-ra készült, de Razr (XT912) telefonokon is problémamentesen lefutott. A lenti folyamatot mindenki csak saját felelősségére végezze el!

1. Töltsük le, majd csomagoljuk ki PetesMotorolaRootTools.zip fájlt számítógépünkre.
    2. Ellenőrizzük, hogy minden Motorola driver megfelelően telepítve lett.
    3. Kapcsoljuk be az USB debugging opciót a készüléken.
    4. Csatlakoztassuk a Razr-t a számítógéphez.
    5. Indítsuk el a fent letöltött Pete’s Motorola Root Tools.exe fájlt.
    6. Válasszuk a Root vagy Unroot My Phone opciót.
    7. Majd várjuk meg míg a készülék automatikusan elvégzi a kiválasztott feladatot. (Ezalatt a készülék 3-4-szer újraindul, amíg lefut az összes folyamat.)

Kezdő androidos Szümi is on a distinguished road
    Készülék
    CB 810
    Android OS
    Egyéb
    Hozzászólás
    11
    Hírnév szint
    3
    Bocs az eccerű kérdésért: ama "minden Motorola driver"-t azt honnan szerezhetem be és hogyan ellenőrizzem, hogy megfelelően telepítve lettek?

Kezdő androidos zagor is on a distinguished road
    Készülék
    Motorola Razr
    Android OS
    Gingerbread (2.3)
    Hozzászólás
    1
    Hírnév szint
    0
    Az egy dolog. Szerintem tedd fel a MotoCast-ot, az feldob mindent ami kell. Amúgy xoom miatt nekem már fent van ami kell ehhez. MotoHelper pl.

VISZONT! Ez nekem marhára nem megy... Írja is a progi, hogy milyen motorola készülékeket támogat.. Razr-t nem... Írja, hogy 2.3.4-es droidokhoz jó... A razr alapból 2.3.5-ös... Egyéb okos tipp, a rootolásra? Köszi!

Kód:
      SEARCHING FOR THE PHONE (connect it now if you haven't yet)...         found!
      Running exploit step 1 of 3 (setting up symlink)...                    done!
      Rebooting your phone...                                                done!
      Running exploit step 2 of 3 (modifying local.prop)...                  done!
      Rebooting your phone...                                                done!
      Running exploit step 3 of 3 (adding su, busybox, and superuser.apk)... FAIL!

ERROR: adb could not be granted root access via local.prop method

Try again from the start, but if the problem continues, check your version
      of Gingerbread -- hopefully you don't have a version where this exploit
      was fixed.

Készülék
    CB 810
    Android OS
    Egyéb
    Hozzászólás
    11
    Hírnév szint
    3
    Nekem sem ment - de valami egyéb okból. Eddig sem jutott, mint neked. Pedig én kifejezettem a Razr Droidhoz valót próbáltam használni. A Moto Cast felment az első rácsatlakozáskor - azt hittem, valami egyéb, számomra rendelkezésre nem álló diszkrét driver kell.
    Van ez a page http://www.androidauthority.com/how-...id-razr-36500/
    Amikor innen feltettem volna a drivereket, akkor azzal kellett szembesülnöm, hogy az én drivereim frissebbek. Elképzelhető, hogy az USA és az Eu verzió közti ütközéssel állunk szemben?

Készülék
    CB 810
    Android OS
    Egyéb
    Hozzászólás
    11
    Hírnév szint
    3
    zagor: kösz, megoldódott, csak lamér voltam. viszont neke dis egy jó hír: nekem sikerült a gyökérkezelés. Miután a link nem megy, azt kell mondjam, hogy a szokásos hátétépé meg wéwéwé után az androidauthority pont com / how-to-root-motorola-droid-razr-36500 című feladványon minden ott van, ami kellhet.

Kezdő androidos Seszo is on a distinguished road
    Készülék
    Droid Razr - XT910
    Android OS
    Gingerbread (2.3)
    Hozzászólás
    1
    Hírnév szint
    0
    Sziasztok,
    A fent emlitett
    PetesMotorolaRootTools wipe-olja a telefont vagy megmaradnak az adataim?

Készülék
    CB 810
    Android OS
    Egyéb
    Hozzászólás
    11
    Hírnév szint
    3
    Ha már megvagy vele és szeretnél eltávolítani preinstalled appokat, akkor a következő protokoll jött be:
    kell egy terminal emulator - marketen találsz. a kényelem kedvéért próbáltam wifi keyboardot - de eddig nem vitte a bicskám, úgykogy ujjbegyheggyel a telefonon döngöltem:

parancssorba tehát a megjelenő # után:

su ( ettől super user jogokat kapsz )

mount -o rw,remount /dev/block/mtdblock3 /system (ezzel leszedet az írásvédettséget)

cd /system/app ( belépsz az app könyvtárba)

ls ( listázod az itt található file-okat)

rm -r amitakarsz.apk ( törlés - nem csak apk kiterjesztés!!)

ezek után:

mount -o ro,remount /dev/block/mtdblock3 /system ( írásvédettség vissza a maradékra)

Fontos:
    Egy total backup jól jöhet a művelet előtt.

Ügyelj a kis és nagy karakterekre, és a space-re is nagyon.
    csak olyan alkalmazást távolíts el, ami nagy valószínűséggel nem befolyásolja a telefonnak a használatát ( nekem pl. volt BILD, NEWS, WEATHERS stb)
    A fenti pathok csak a droid razr esetében alkalmazhatóak - más telefon más path.

Készülék
    CB 810
    Android OS
    Egyéb
    Hozzászólás
    11
    Hírnév szint
    3
    Idézet Seszo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok,
    A fent emlitett
    PetesMotorolaRootTools wipe-olja a telefont vagy megmaradnak az adataim?
    Szia. Nem wipe-ol, de nem is működött. A #5 alatti hivatkozást ajánlom. Nem wipe-ol, nem bolygat. Csak jó.

Készülék
    CB 810
    Android OS
    Egyéb
    Hozzászólás
    11
    Hírnév szint
    3
    Csak óvatosan - az én telómat most sikerült a földdel egyenlővé tenni. Gyk újra kéne telepíteni az egész oprendszert, de ehhez kevésnek érzem magam és az eszközeim...
    ( a felszámolást az okozta, hogy a system/app folder nem lett írásvédve és a titanium backupon egy kövérujjas mellényúlás megsemmisítette a com, phone.apk-t, innentől kezdve nincs telefonálás, de még about sem, de még IMEI sem. Bravó!

Készülék
    CB 810
    Android OS
    Egyéb
    Hozzászólás
    11
    Hírnév szint
    3
    Ha valakinek van valami ölete, hogyan lehet újrahúzni a 2.3.5-öt a Razron, szívesen venném. Nem találok semmi toolkitet.

Készülék
    CB 810
    Android OS
    Egyéb
    Hozzászólás
    11
    Hírnév szint
    3
    Kösz, megoldódott. Óvatosnak kéne lenni.... Viszont eluntam a magammal való levelezést. Sok sikert mindenkinek.

Kezdő androidos asztriknagy is on a distinguished road
    Készülék
    Motorola Razr XT-910
    Android OS
    Gingerbread (2.3)
    Hozzászólás
    1
    Hírnév szint
    0
    Esetleg valakinek ha lenne egy stabil főzött ROM ami hiba nélkül fut, annak örülnék, és hasznos ötletekkel, programokal stb javaslatokkal felkéne dobni ezt a topicot is, mert nemsokan vagyunk razr-osok "nehéz" hozzá megfelelő és jó dolgokat találni.

Fejlődő androidos MrRemz is on a distinguished road
    Készülék
    Motorola Razr
    Android OS
    Ice Cream Sandwich (4.0)
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    44
    Hírnév szint
    3
    Hello mindenkinek egy kis segítségre lenne szükségem.
    Tegnap felraktam a hivatalos ics-t de gondoltam ha már itt tartunk akkor felcsapom a cm9et de valamit benéztem és nem akar be bootolni.
    Ez a kisebbik probléma a következő az hogy nem tudok rsd liteal sem feltenni semmit mert meg akad valamiért. Ehez kérnék egy kis segítséget.
    Előre is köszönöm

+ Hozzászól a témához

Tags for this Thread

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  • BB code : beküldve
  • Pofik beküldve
  • Az [IMG] kód beküldve
  • A HTML kód kikapcsolva