Hali olyan problémám volna hogy töröltem pár dolgot a telóról de úgy néz ki hogy olyat is töröltem amit nem kellett volnaés most a fényképeket nem nyitja meg
ha alaki tudja mi a megoldás az jó volna , gyári vissza állításon túl vagyok .
Hali olyan problémám volna hogy töröltem pár dolgot a telóról de úgy néz ki hogy olyat is töröltem amit nem kellett volnaés most a fényképeket nem nyitja meg
ha alaki tudja mi a megoldás az jó volna , gyári vissza állításon túl vagyok .
Pacsi! A leírás alapján rendszerfájlokba töröltél bele. Fájdalom, ezt a hard reset sem oldja meg, csak a ROM újra húzása segít. Javaslatom: vagy magad telepíted újra a ROM-ot, vagy szervizhez fordulsz. Mielőtt bármit is tennél, MENTSD LE AZ ADATAIDAT (képek, zene, telszámok, sms/mms stb.) Ha root-olt a készüléked, mielőtt szervizbe viszed, csinálj unrootot mert különben jó eséllyel fizetős lesz a móka.
Üdv, Dec
Valóban, de én még nem próbáltam törölni őketLáthatóak nem root-olt telefonokon is a feltételezésem szerint a rendszerhez tartozó fájlok, de mint mondtam, nem próbáltam meg módosítani/törölni őket
Ha meg root-olt a telefon, akkor eső után köpönyeg. A rendszer adminisztrátor jog nem a ljúzereknek való... ;-) Mindig el van mondva, hogy csak saját felelősségre.
Üdv, Dec
Valahogy mérget vettem volna rá...Akkor vagy használod így vagy mented a menthetőt és egy reinstall. Vagy, ha tudod, hogy mi hiányzik, akkor pótolható egy ismerős azonos modelljéről. Feltéve, ha a verziószám egyezik és az is root-olt. Picit szöszmötölős módszer, de az is célra vezethet. Pótlás után természetesen illik a rendszert újra indítani...
Üdv, Dec
hello!
lenne 1-2 kérdésem.
hol/hogy lehet frissiteni az androidot 2.3 ra?
és honnan tudok letöleni abode flash playert 11 pl??? ugyan is ami van az nem kompatibilis :s
köszi!!
hello!
lenne 1-2 kérdésem.
hol/hogy lehet frissiteni az androidot 2.3 ra?
és honnan tudok letöleni abode flash playert 11 pl??? ugyan is ami van az nem kompatibilis :s
köszi!!
innen http://www.alcatelonetouch.com/globa...ad/ot-990.html töltsd le a One Touch Upgrade Q 1.9.2
és annak a segítségével lehet frissíteni.
Néhány hozzáfűznivaló a frissítéshez, Véletlenül se merüljön le az akku, sem a telefonon, sem a laptopon. És itt a lényeg, hogy ha nem laptoppal csinálod, érdemes a gép mellé szünetmentes tápot használni! Ja, természetesen az USB kapcsolat se szakadjon meg, amíg nem kéri a program!
Adobe playert felejtsd el. Nem támogatja a 2.3 sem ezen a telefonon.
Sziasztok!Az volna a kérdésem,hogyha csinálok egy factory resetet,akkor a 2.3.4-es frissítés is elvész és visszaáll a gyári 2.2.2-re,amivel vettem a telót?
köszi!
Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk 2
Szia, nekem van rá megoldásom, ha érdekel még, esténként megtalálsz a skype-n, ott is bluezoli vagyok és file transzferrel átküldöm az orvosságot. Zsolt160-nak, meg azoknak, akiknek fekete marad a képernyő és csak bevibrál egyet.
Utoljára módosítva: bluezoli által : 2012-04-25 21:53
Köszi a választ!Az imént kimaradt a lényeg,ugyanis az előzőhöz kapcsolódóan volna még egy kérdésem.Frissítés után szétnéztem az sd kártyán és találtam egy .downloaded nevű mappát,benne egy update.zip-et,amit ha kibontok ilyenek vannak benne:custpack,META-INF,patch,recovery,system.93.21MB az egész.Gondolom,ez tartalmazza a 2.3.4-es frissítést.Kérdés,hogy mire jó ez,mit lehet vele kezdeni a későbbiekben,vagy csak a helyet foglalja az sd kártyán?
Telenor one touch on hogy a *** is*** fa*** lehet elo hozni a recovery menut pls segitsetek merrr idegbajosss lettem mar mindent ossz nyomkodtam.
Előszöris telepíteni kell a Recovery Manager t!
Utánna azzal telepited a Recovery t!
És a programban lesz hogy Reboot Recovery és akkor újraindul Recovery módban a telefon!!!!
Van egy billentyű kombináció is ha nem tudod bekapcsolni a telefont akkor kintről is el lehet indítani de ehhez előbb telepíteni kell a Recovery t mert ha nincs telepítve akkor nem abban indul el hanem csinál egy Factory Resetet!!!!
Amúgy olvass vissza és akkor rájössz!!!!![]()
Sziasztok tudnátok a gyári óra helyett ajánlani egy jobbat? ezen az időjárás jelző elég komolytalan mindig mást mutat mint kelleneköszi
Sziasztok!
Múlt héten vettem újonnan a Telenor-nál egy ilyen készüléket. Az lenne a probléma, hogy nagyon hamar lemerül és mindig az jelzi ki az akkumulátor állapota, hogy lemerít... mit jelent ez?sajnos nem tudom miért van ez mivel még kezdő vagyok és nem értek hozzáMindig egy csomó program is fut a háttérben de nem tudom, hogy hogy lehetne ezeket kikapcsolni... mivel mindig leállítom és ugyanúgy előjönnek.
Az Advanced task killer free programot próbáltam eddig.Van ennél jobb program is? Vagy nem is ez a megoldás?Amikor a baállítások/alkalmazások/akkumlátor használat menüpontba megyek, azt jelzi ki, hogy 81%-ban az Android rendszer , tárcsázó, képtár és kamera 6% és a Google Skyn map is használ 3%-ot, de miért használja, amikor nem is használom a programot? Még egy napot sem bír ki!:S
Nem tudom, hogy ez normális-e mivel nem is használom annyit, én a háttérben futó programokra tippelek, hogy talán az fogyassza le ennyire?
Ti mit ajánlotok? A telefonon 2.3.4-ES Android fut, van ennél újabb is? Hogy kell frissíteni?
Remélem tud valaki segíteni!
Előre is köszönöm!![]()
Hát talán az első körben olvasni, mert minden le van írva már.
1. Az okos telefonok egy napnál többet nem nagyon bírnak, de vannak megoldások amikkel lehet növelni. Ilyen a 3G kikapcsolása, a Wifi és a mobil net kikapcsolása ha nem használod, a JuiceDefender letöltése és használata.
2. Azokat a folyamatokat amik kellenek a rendszernek ha le is állítod újból indulni fognak. Jegelni lehet őket, de csak root-olt telefonon. Egyenlőre ezt neked nem ajánlom.
3. A gyártó oldaláról letölthető programmal frissíthető a telefon hivatalosan. Ha jól tudom a Gingerbread az utolsó frissítés hozzá!
Üdv az Androidosok világában.
Sziasztok!Minél többet olvasok a rootolásról,annál homályosabbá válik a dolog.Annyi az információ,hogy már a fáktól nem látom az erdőt!Pl.valahol olvastam,hogy lehetséges pc,kábel és egyebek nélkül is a rootolás,egy progit kell letölteni a telóra,az pedig elvégzi a procedúrát egy klikkre.Arra volnék kíváncsi,hogy ez megoldható-e a one touch-on is,hogy melyik az a progi,és honnan lehet beszerezni,mert a playen nem találtam ilyesmit,pl.z4root,amiről hallottam.
Köszi a válaszokat előre is!
Küldve az én Telenor_OneTouch-emről
[QUOTE=saszelló;62940]Sziasztok!Minél többet olvasok a rootolásról,annál homályosabbá válik a dolog.Annyi az információ,hogy már a fáktól nem látom az erdőt!Pl.valahol olvastam,hogy lehetséges pc,kábel és egyebek nélkül is a rootolás,egy progit kell letölteni a telóra,az pedig elvégzi a procedúrát egy klikkre.Arra volnék kíváncsi,hogy ez megoldható-e a one touch-on is,hogy melyik az a progi,és honnan lehet beszerezni,mert a playen nem találtam ilyesmit,pl.z4root,amiről hallottam.
Köszi a válaszokat előre is!
Szia!
Ha a rootolás ennyire homályos számodra, akkor szerintem nem is fontos az neked. A rootolásnál mindig elfelejtjük megemlíteni, hogy csak olyanoknak ajánljuk, akik tisztában vannak azzal, hogy mit cselekszenek és vállalják annak felelősségét is. Ha rootolás után belepiszkálsz a rendszerbe és téglát csinálsz a készülékből, akkor érteni kell a helyreállításhoz. Ezt nem nagyon fogja neked fórumon keresztül levezényelni senki sem. Ha egy ilyen készülékkel beállítasz majd egy szervizbe, akkor a javítás jó magyar ropogósokba fog kerülni hiszen a rootolással ugrik a gari, hozzáteszem teljesen jogosan. Tehát a rootoláshoz picit bele kell magát ásnia a jónépnek az informatika rejtelmeibe. Nem eget rengető dolgok, hiszen csak a felszínt kaparássza az ember, de akkor is kell némi tapasztalat.
Tudom, hogy nem erre a válaszra vártál, de nem árt, ha tisztában vagy mit szeretnél csinálni. Volt aki rootolás után valamit kitörölt és itt kért segítséget. Így fórumon keresztül baromira macerás egy helyreállítás és szerencsés vagy, ha van olyan akinek van hozzá kellő türelme és segít ROM-ot telepíteni, beszerzi a linkeket a cuccoshoz, magyaráz stb. Aludj még rá egyet és majd biztosan ajánl valaki egy alkalmazást, vagy majd keresek.
Üdv, Dec
[QUOTE=Decepticon;62953] Hát kössz a választ!Szent igaz,nem vagyok informatikus,a rootolást pedig nem akarom elkapkodni,nem szeretném elcseszni a telómat!Igazából három dolog miatt szeretnék rootot: screenshot,progik áthelyezése sd-re,és olyanok törlése,amik csak fölöslegesen rostokolnak a memóriában,pl.a különböző touch pal nyelvi bemenetek.A túl sok információ is okozhat problémát,a sok leírás közül nehéz kiválasztani azt,ami az én készülékemhez megfelelő.Ezért gondoltam,hogy hozzáértőbbektől megkérdezem,hogyan lehet a telenor one touchot a lehető legegyszerűbben rootolni,lehetőleg pc,usb kábel,miegyebek nélkül,mert olvastam,hogy vannak ilyen lehetőségek is.Megköszönném neked,ha tudnál ajánlani olyan alkalmazást,amit csak le kell tölteni a telóra,telepíteni,a többit pedig elvézi.Amikről én olvastam a z4root,universal androot,de az ezekről szóló írások elég régiek,lehet,hogy ezeknek vannak újabb verziói azóta,vagy vannak újabb hasonló progik,csak én nem akadtam rájuk.Mégegyszer kössz a választ!
Hali! Saszi
Tapatalk 2-vel küldve az én Telenor_OneTouch-ről
saszelló: Alapigazság, hogy ha nem találtál újabb leírást, akkor a régi az érvényes. Vagyis az Alcatel OT-990-et nem lehet az egyklikkel alkalmazásokkal rootolni. (Egy-egy alkalmazás legújabb verziójáról a legpontosabb információt az adott alkalmazás hivatalos honlapján vagy hivatalos fejlesztői fórumán - általában az XDA Developers - lehet olvasni. Ha ezeken a helyeken nem kapsz pozitív infót, akkor ne próbálkozz az adott alkalmazás használatával.)
Ha valamilyen módszerrel rootolod a készüléket, egyetlen dolgot kell szentírásként betartanod: soha és semmilyen módszerrel ne törölj olyasmit, amihez rootolás nélkül nincs jogosultságod.
Az App2SD megfelelő alkalmazásával és egy kellően nagy méretű SD kártyával szükségtelen törléssel helyet csinálni. Rootolás után lehetőség van a dalvik-cache-t is az SD-re rakni (ekkor legalábbb Class 6-os, de inkább Class 10-es kártyát használj), ezután már nagyon durván tele kell pakolni a telefont alkalmazásokkal ahhoz, hogy elfogyjon a felhasználói tárterület.
Rootolás után első dolgod legyen egy ROM managerrel mentést készíteni. Az elmentett ROM image-eket pedig legalább két különböző háttértáron egy-egy példányban megőrizni. Ha a gyári beállítások visszaállítása sem segít, akkor a mentett ROM-ot visszarakva újraélesztheted a telefont.
Ezután telepíts fel egy backup programot és azzal minden komolyabb piszkálás előtt készíts teljes mentést az összes alkalmazásról (rendszer és felhasználói) és azok beállításairól, adatairól és a rendszerbeállításokról, hogy ha valamiért vissza kell állni a gyári beállításokra, akkor pár perc alatt visszaállíthasd a korábbi állapotot.
Sarlatan: Én sem írtam, hogy bonyolult. Csak annyira erőltette a PC nélküli, egyklikkes rootolást, hogy muszáj volt a szájába rágni, hogy úgy nem lehet.