PDA

Teljes verzió megtekintése : Háttérkép beállítás



Csokisoldier
2010-10-13, 20:02
Üdv mindenkinek!


Gondom a következő, mint a téma címe(tárgya) is mutatja van egy android 2.1-es szoftvert futtató vodafone 845-ös készülékem a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok úgy beállítani saját telefonra letöltött hátérképet, hogy annak ne csak egy részletét rakja ki a telefon. Mert ha az ember lenyomja a menü gombot és kiválasztja a háttérkép fület akkor felbukkan 3 lehetőség vagy élő hátteret,rak be vagy képek közül választ ki hátteret aminél nem engedi a teljes képet berakni csak egy kivágott részletét míg van a 3. fül ahol meg a háttérkép galéria van amiben alapértelmezett hátterek vannak és azokat már engedi a teljes képet berakni na és én ezt szeretném elérni azokra a képeimre amiket felteszek a telómra ezt hogyan tudnám elérni?


A válaszotokat előre is köszönöm!

gacsoi
2010-10-13, 20:20
Gratulálok!!!!

Mielött topicot nyitnál, szét kéne nézni, nincs-e már olyan, ami esetleg foglalkozik ezzel a témával!!!

Elmondom, van.

Pl. a vodafone 845 topic.

És látom, elörelátóan két topicot is nyitottál!!! :))))

Ehez külön gratula!!!:)))

darkside
2010-10-13, 21:46
Csokisoldier, amikor a háttérképet szeretnéd beállítani, és megjelenik a kis jelölő négyzet, akkor annak oldalira kattintva megjelennek a nyilak és lehetőséged nyílik a négyszög átméretezésére.


Kicsit vizuálisabban láthatod ezen (http://member.america.htc.com/download/web_materials/Manual/HTC_Hero/091201_Hero_HTC_Hungarian_UM.pdf) dokumentumban a 142. oldalon.


DS

Csokisoldier
2010-10-14, 18:02
Kedves gacsoi elsőnek is, baromira nem volt időm végigböngészni 12 oldalnyi hozzászólást ezért is gyorsabbnak tartottam indítani két topikot, másik meg amennyi idő alatt megszerkesztetted nekem a kis válaszod annyi idő alatt beszúrhattál volna egy linket arról, hogy hol találom meg a problémámra a választ!

Darkside köszönöm a válaszod sajnos a dokumentumot nem nyitotta meg lehet nálam van a gond de megpróbálom letölteni a kis doksit, viszont a jelölgetéssel az a gondom, hogy ha a képet nem fektetem el akkor a jelölőnégyzetet szélesíteni engedni de hosszabbítani nem, viszont ha elfektetem akkor szinte az egész képet kitudom vele jelölni de akkor a kép fektetett lesz a háttérben is. Sajnos ez a probléma ezzel viszont azon gondolkodtam, hogy van a háttérkép-galéria nevű mappa amiben beépített hátterek vannak és ha azt megtalálnám telefonon hogy hol helyezi el azokat a képeket akkor ezeket is oda beraknám mert ott engedi egy az egyben beraknia képeket szóval ilyen problémával küszködöm, de köszönöm a válaszod!

gacsoi
2010-10-14, 18:39
Vagyok én is úgy, hogy időszűkében vagyok, ennek aláírok!!!!

De képzeld el, ha mindenki új topicot nyit!!

A végén semmit nem lehet majd megtalálni.

Mondjuk ez benne is van a szabályzatba, és nem is azért írtam rád, mer kényszerem volt, hogy cseszegesselek, csakhát azokkal tolsz ki, akik esetleg késöbb is szeretnének megtalálni valamit, és nem csak egy beírás miatt vannak itt.

Egyébként nem kell átböngészned a fórumot, mert baromi frankó kis kereső van jobb felűl!!:))

rtitusz
2010-10-14, 19:03
mondjuk azzal, hogy a közelmúltban átszervezték a fórum topikjainak felépítését nem nagyon segítettetek az embereknek a témák megtalálásában, de valóban van kereső az oldalon...

idanka
2012-01-21, 20:13
Helló mindenkinek!

Nekem az lenne a problémám, hogy a Voda858 készülék képernyőfelbontása 240*320 viszont van 5 db asztalom.
Tehát milyen alkalmazással vagy milyen formátumban kell elkészíteni a képet, hogy lefedje mind az 5 asztalt.
1200*320 képeket nem hajlandó használni, szokás szerint meg akarja vágni:(
Viszont a gyári hátterek között van olyan amelyik lefedi mind az 5 asztalt.
thx

Decepticon
2012-01-22, 08:32
Helló mindenkinek!

Nekem az lenne a problémám, hogy a Voda858 készülék képernyőfelbontása 240*320 viszont van 5 db asztalom.
Tehát milyen alkalmazással vagy milyen formátumban kell elkészíteni a képet, hogy lefedje mind az 5 asztalt.
1200*320 képeket nem hajlandó használni, szokás szerint meg akarja vágni:(
Viszont a gyári hátterek között van olyan amelyik lefedi mind az 5 asztalt.
thx

A számodra megfelelő képfelbontás a 480×320. Elárulom, hogy honnan derítettem ki: a Zedge.net oldalon beállítottam a Vodafone 858-as készüléket. Ekkor csak az erre a készülékre való képeket jeleníti meg. Egyet letöltöttem és megnéztem a felbontását. Ravasz vagyok mi? :D
Íme a varázslat. (http://www.zedge.net/wallpapers/5004/vodafone-858-smart-wallpapers/)

Dec

idanka
2012-01-22, 11:14
Köszi!
Működik, meg a varázslatot is:)

Illetve ahol néztem, ott csak a 240*320 volt hozzárendelve a telóhoz.
Download Huawei Vodafone 845 (http://wallpaperpassion.com/huawei-vodafone-845-wallpapers-11.html)

Fehi
2012-05-24, 16:14
Hali

Bár nem telefonos kérdés,de android 4.0.3-as.

Tableten van bármilyen megoldás arra,hogy ne kelljen megvágnom a háttérhez használandó képet? Szóval,hogy ne húzza szét mind az 5 asztalra.

Előre is köszi.

rtitusz
2012-05-24, 16:32
Hali

Bár nem telefonos kérdés,de android 4.0.3-as.

Tableten van bármilyen megoldás arra,hogy ne kelljen megvágnom a háttérhez használandó képet? Szóval,hogy ne húzza szét mind az 5 asztalra.

Előre is köszi.

Azaz azt akarod, hogy ne gördüljön a háttér? Telepítsd pl. a PicSpeed Wallpaper app-ot, mert utána ha annak a segítségével állítasz be galériából hátteret választhatod, hogy ne gördüljön.

Másik lehetőség, de nem minden laucherben található meg az opció, hogy a beállításaiban kikapcsolod a háttérkép görgetését.

Fehi
2012-05-24, 16:35
Igen,erről lenne szó.
Utóbbi sajna nincs,már megtaláltam volna,előbbit megnézem és köszi a tippet. :)

szerk:
Leszedtem az appot,arra van lehetőség benne,hogy saját képeket állítsak be?

rtitusz
2012-05-24, 16:44
Igen,erről lenne szó.
Utóbbi sajna nincs,már megtaláltam volna,előbbit megnézem és köszi a tippet. :)

szerk:
Leszedtem az appot,arra van lehetőség benne,hogy saját képeket állítsak be?

Ne a programot nyisd meg, hanem a galériát. Itt keresd ki a háttérnek kívánt képet, és mikor azt mondod neki, hogy beállítás háttérképként, rá fog kérdez, hogy melyik programot használja.

http://kepfeltoltes.hu/120524/SC20120524-164502_www.kepfeltoltes.hu_.png

Fehi
2012-05-24, 16:47
Kiválasztom a galériában a képet,de utána nem kérdezi meg,melyik programot használja,csak vágást enged és visszalépést.

szerk: hohó..megvan. :D Nem a galériából,hanem a feladatkezelőből nyitom,és máris engedi. :)
Köszi a helpet még1x. :)

rtitusz
2012-05-24, 16:50
Kiválasztom a galériában a képet,de utána nem kérdezi meg,melyik programot használja,csak vágást enged és visszalépést.

Az után, hogy Beállítás mint... nincs olyan képernyő mint a fenti képen?

Olivér
2012-05-24, 17:03
Próbáld meg a Nova Launchert.
Abba van beállítás arra h ne görgesse a hátteret.


Tapatalk 2-vel küldve az én Nexus S-ről

Fehi
2012-05-24, 17:04
Az után, hogy Beállítás mint... nincs olyan képernyő mint a fenti képen?
Miután kiválasztom a galériában a képet,egyből bedobja a saját képvágós verzióját. :-/
Ha a feladatkezelőben kikeresem a gépről a képet,ott van már olyan lehetőség,hogy Beállítás mint...
A képcseréléstől így meg kell válnom sajna,de ez a vágós dolog jobban zavart. :)

rtitusz
2012-05-24, 17:29
Miután kiválasztom a galériában a képet,egyből bedobja a saját képvágós verzióját. :-/
Ha a feladatkezelőben kikeresem a gépről a képet,ott van már olyan lehetőség,hogy Beállítás mint...
A képcseréléstől így meg kell válnom sajna,de ez a vágós dolog jobban zavart. :)

Akkor megoldódott, helyes.

PDAfanos
2012-11-07, 19:42
Hali, skacok, olyan lehetőség van-e, hogy a fekete hátteret, ott ahol a menük ikonjai vannak, (szal nem a Homescreen, hanem ahol a progik ikonjai vannakmikor belépek a menübe, em tom ezeknek a képernyőknek a nevét), szal ezt a hátteret lehet-e változtatni pl. egy képre, pl. úgy hogy mind az 5-, vagy 7 (kinek mennyi) képernyő-oldalon más-más héttérképem legyen? lehet-e egyáltalán ilyet kialakítani ( kell-e ehhez root? )? Köszi a válasz és esetleges helpet, ha tudnátok vmi oldalt ahol erre volna útmutató, megköszönném :)

rtitusz
2012-11-07, 19:45
Hali, skacok, olyan lehetőség van-e, hogy a fekete hátteret, ott ahol a menük ikonjai vannak, (szal nem a Homescreen, hanem ahol a progik ikonjai vannakmikor belépek a menübe, em tom ezeknek a képernyőknek a nevét), szal ezt a hátteret lehet-e változtatni pl. egy képre, pl. úgy hogy mind az 5-, vagy 7 (kinek mennyi) képernyő-oldalon más-más héttérképem legyen? lehet-e egyáltalán ilyet kialakítani ( kell-e ehhez root? )? Köszi a válasz és esetleges helpet, ha tudnátok vmi oldalt ahol erre volna útmutató, megköszönném :)

Egy-két launcher esetén lehetséges csak. Alapvetően csak azt állíthatod, hogy gördüljön a háttér, vagy sem.

PDAfanos
2012-11-08, 20:14
Köszi rrtitusz.................