PDA

Teljes verzió megtekintése : [rom]cranium



bucsok
2011-12-15, 06:38
Cranium RC5v2 telepítés:

Telepítsük ODIN-al az xxkps rom-ot!!

1) Letöltöd ezt: I9001XXKPS [04.11.2011][Android 2.3.6] (http://hotfile.com/dl/136968512/cd5e475/GT-I9001_VDH_I9001XXKPS_I9001OXXKP5_I9001XXKPG.rar.ht ml)
2) Majd kicsomagolod.[
3) Elindítod a Multi Odin 4.43-t
4) SGS+ t download módba állítod és feldugod a gépre
5) Az OPS-be berakod az AriesVE.ops fájlt a PDA-ba berakod a I9001XXKPS_I9001SERKP6_I9001XXKPG_HOME.tar.md5 fájlt ha kiír valamit rá le okézod. Pipa: Auto Reboot, Protect OPS, Reset Time 300. Odinba felül sárgacsík jelenik meg és Start.
Töltés közbe egyszer újraindul, ha a programban a srága csík kékre vált akkor van kész és csak akkor húzd le a készüléket!
Majd Recovery mod-ba indítod és wipe data/factory reset majd wipe cache partition, végül reboot system now.
/by: tocsii/


Root jogok megszerzése:

1) Letöltöd: Root-i9001-Signed.zip (http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=713519&d=1315472889)
2) Kicsomagolás NÉLKÜL felteszed a belső memóriára.
3) Recovery mod-ba indítod és apply sdcard: update.zip re nyomsz és kikeresed a Root-i9001-Signed.zip-et és rányomsz. Feltelepíti magát majd reboot system.

Intenet kapcsolatot létesítesz hogy tudd frissíteni a Superuser-t!! /menu-beállítások-legalul su bináris../

]Deodex:
Szükséged lesz ezekre:

JDK (http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk-7u2-download-1377129.html)

Android SDK (http://developer.android.com/sdk/index.html)

xUltimate 2.3.3 (http://www.xeudoxus.com/android/xUltimate-v2.3.3.zip)

ROOT jogosultság

BusyBox /marketről letölthető ha nem fogadná el az Su-ét//


1. Csomagold ki a xultimate.zip tartalmát egy általad választott mappába /érdemes xUltimate mappa a C gyökerébe/

2.Csatlakoztasd a telefont USB Debugging módba /nem háttértárként/

3. Indítsd el az xUltimate mappából a "main.exe"-t! Most átnézi a telefont, várj.

4. Indítsd el az 1. menüpontot és várj. Aztán így tovább egészen a 4. pontig ami után 7. ponttal kilépsz az xUltimate-ből.

5. Csatlakoztasd a telefont háttértárként.

6. Másold az Belső memória gyökerébe a "done_frame", és "done_app" mappákat az általad létrehozott mappából!!

7. Ismét tedd USB Debugging modba a telót! /nem háttértárként/

8. Start menü-futtatás-cmd és írd a parancssorba a következőket!! /"cd.." tudsz visszahaladni egészen addig míg ezt nem látod: "C:\"

1. cd xUltimate
2. cd jar
3. adb shell / a "#" automatikusan ott lesz mindig ezt nektek nem kell leütni/
4. #su /látni fogod a teló kijelzőjén hogy unknow su engedélyt kapott!!/
5. #stop
6. #mount -o remount rw /system
7. #rm /system/app/*.odex
8. #rm /system/framework/*.odex
9. #busybox cp /sdcard/done_app/* /system/app/
10. #busybox cp /sdcard/done_frame/* /system/framework/
11. #mount -o remount ro /system
12. #reboot

Ha nem dobott hibaüzit rendben lesz. Van egy Deodexed Rom-unk!! :-) /ez nagy kiváltság, mert sok mindent változtathatunk vele/

CWM Recovery v. 5.0.2.7. based FeaMod Recovery telepítés:

1) Letöltöd:
FeaModRecovery_1.2.tar.md5 (http://www.mediafire.com/?u9996yn6i7rc92z)

FeaCore_Phoenix_stable.zip (http://mediafire.com/?al9s0abvdjrmg6e)

2) Az FeaCore_Phoenix_stable.zip-et kicsomagolás nélkül felteszed a belső memóriára.

3) Telót Download mod-ba indítod csatlakoztatod a géphez. Odint indítod és most is berakod az OPS-be az AriesVE.ops fájlt majd most be kell pluszba pipálni még a One Package lehetőséget és a One Package helyre berakod a FeaModRecovery_1.2.tar.md5 fájlt. Fent a csík sárga akkor start. Megint újra indul majd kékre vált a csík és kész.

4) Recovery mod-ba indítod. (Egy új recovery menü fog fogadni már) (Menü gomb az OK, vissza gomb a Vissza.)

5) Rámész Install zip from sdcard --> choose zip from internal sdcard és rányomsz a FeaCore_Phoenix_stable.zip-re , feltelepül.

6) Rámész hogy mounts and storage azonbelül mount /system rányomsz majd nyomsz egy visszát és belemész a advanced-be azon belül a Fix permissions-ra nyomsz.

Cranium RC5 telepítés:

Letöltöd a következőket:

1. signed_Cranium_RC5_Beta#2.zip (http://www.multiupload.com/5QC10CJZK6)

2. signed_RC5_Update_#1.zip (http://www.multiupload.com/OJBUUT0PYN)

3. signed_Update_#2.zip (http://www.multiupload.com/BVP5LONMLW)

Mindet felmásolod a belső memória gyökerébe és CWM alól telepíted szépen sorban. /mindegyik telepítés után reboot lesz./


Adrenaline Shot v13:

Adrenailne Shot v13 (http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=770715&d=1320350736)

Ahogy feljebb is CWM alól telepíted!!!


Extended Power Menu :

Extended Power Menu (http://www.multiupload.com/5M2XJNT8F2)

Szintén CWM alól telepíted.

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=814343&d=1323729220


A CRANUIM alapból 1804Mhz fog indulni, így ajánlott beszerezni mielőbb a SetCpu nevü progit hogy kordában tartsuk, az esetleges fagyások miatt!!!!

Kész vagyunk!!!! :taps: :taps: :taps: :taps: :taps: :taps: :taps: :taps: :taps: :taps: :taps: :taps:

Érdemes valamilyen launchert használni, mert alapból vannak LAG-ok /xda-n is írják/, és ezzel orvosoljuk a problémát!!

Természetesen a google alkalmazásokat magunknak kell beszereznünk /gmail, stb../!!!!

bucsok
2011-12-15, 07:13
Természetesen minden felelősség a tiétek!!

rtitusz
2011-12-15, 23:20
Grat! Végre nincs teljes káosz. Majd megkérek valakit, hogy takarítson ki a másik topikban, mert már túl sok a zavaró információ.

X DoZ3R
2011-12-16, 22:08
miután mindent megcsináltam a bootanimation után fekete képernyő fogad és nem csinál semmit? vmi tipp?

bucsok
2011-12-16, 22:19
INSTALLATION FOR RC5:

*If u r flashing Cranium for the first time
1.Flash XXKPS/ZSKP7 with Odin
2. Flash FeamodRecovery 1.2 with Odin
3.Deodex your rom
4.Flash RC5!

cr-ek előtt cwm-ben nem árt mount/storage-mount/system!

Ebben a sorrendben csináltam ahogy a leírásban szerepel és minden OK!

Első indítás eltarthat egy kis ideig!

X DoZ3R
2011-12-16, 22:23
mármint csináljak egy mount storage and systemet utánna flasheljem rc5öt és az updateket ?

bucsok
2011-12-16, 22:28
mármint csináljak egy mount storage and systemet utánna flasheljem rc5öt és az updateket ?

mount/storage-mount/system cr rc5 reboot
mount/storage-mount/system cr up1 reboot
mount/storage-mount/system cr up2 reboot

Esetleg hagy ki FeaCore phoneix telepítést ,csak cwm, és cr-re telepítsd a phonixet!

A cranium kernel kevesebbet hozott quadrant-ba mint phoenix!!

X DoZ3R
2011-12-16, 22:35
system mount után toltam egy rc5 flasht de bootanimation után semmi, várok pár percet majd ujra előjön a bootanimation és utánn megint feketeség..... te amikor xxkpst raktad fel csináltátl wipe data=/cachet? vagy vmi? most a phonixes kernel van fennt dde tegnap a sima 1.2 feamoddal se bootolt.... :S

bucsok
2011-12-16, 22:39
system mount után toltam egy rc5 flasht de bootanimation után semmi, várok pár percet majd ujra előjön a bootanimation és utánn megint feketeség..... te amikor xxkpst raktad fel csináltátl wipe data=/cachet? vagy vmi? most a phonixes kernel van fennt dde tegnap a sima 1.2 feamoddal se bootolt.... :S

Csak odinnal flash xxkps, aztán deodex, aztán cwm /én raktam phoneix-et/, és jöttek a cranium zip-ek mindig mount/system után aztán adrenaline shot és extended menü.

Ha a deodex nem lett jó nem fog felmenni!

X DoZ3R
2011-12-16, 22:48
most backupolok viisza sima xxkpsre,meg most csinálok wipde data és cachet is, deodex tut felment mert a system/app mappában nem maradt odexes file,mount system után rc5 flash után meg kell várnom hogy bebootoljon a teló ugye? mert utánna tudom csak megint recoverybe rakni

bucsok
2011-12-16, 22:51
most backupolok viisza sima xxkpsre,meg most csinálok wipde data és cachet is, deodex tut felment mert a system/app mappában nem maradt odexes file,mount system után rc5 flash után meg kell várnom hogy bebootoljon a teló ugye? mert utánna tudom csak megint recoverybe rakni

Így van mindig hagyd bootolni. És mindig mount/system!

X DoZ3R
2011-12-16, 23:00
Így van mindig hagyd bootolni. És mindig mount/system!

Köszi, mindjárt próbálom, csak deodex nem 2 perc :D, kernel és cwm backup után elveszik?

bucsok
2011-12-16, 23:06
Köszi, mindjárt próbálom, csak deodex nem 2 perc :D, kernel és cwm backup után elveszik?

Hát ez jó kérdés, én is csináltam backupot de nem kellett használnom!!

Próbáld meg hogy deodex után egyből felteszed az extended menüt és kiderül jó lett e, ugyanis csak deodexed rom-ra megy fel. /előtte is mount/system/ Cranium után újra fel kell majd tenni, de addig is egyszerű lesz CWM-be lépni! :-)

A kedvetekért!

http://kepfeltoltes.hu/111216/shot_000001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

X DoZ3R
2011-12-16, 23:18
adrenalin shot helyett nem lenne jobb thuderbolt? vagy van vmi küéönbség?

bucsok
2011-12-16, 23:23
adrenalin shot helyett nem lenne jobb thuderbolt? vagy van vmi küéönbség?

Lehet hogy van némi különbség. Én eddig csak AS-t csak használtam.

X DoZ3R
2011-12-16, 23:39
nem jó, ugyanugy csináltam ahogy montad de nem bootol be, most nem volt craniumos boot animation csak sima samsungos boothang és fekete képernyő utánna meg semmi :S

bucsok
2011-12-16, 23:44
nem jó, ugyanugy csináltam ahogy montad de nem bootol be, most nem volt craniumos boot animation csak sima samsungos boothang és fekete képernyő utánna meg semmi :S

extended menü működött?? backup-ból csináltad?

http://kepfeltoltes.hu/111216/shot_000003_www.kepfeltoltes.hu_.png

X DoZ3R
2011-12-16, 23:48
backup utánna wipe cache és data(factory reset) deodex után kernel megmaradt szóval mount system után rc5öt flasheltem majd bootolt és semmi, extended menüig el se jutottam

bucsok
2011-12-16, 23:52
backup utánna wipe cache és data(factory reset) deodex után kernel megmaradt szóval mount system után rc5öt flasheltem majd bootolt és semmi, extended menüig el se jutottam

Azért szóltam hogy cranium előtt tedd fel az extended menüt, hogy le ellenőrízd a deodexet. Ha sikerül , mennie kell a cr-nek is!

Másrészt lehet nem kellett volna wipe-olni semmit. Mert lehet visszatette az odex fájlokat alapállapotba.

X DoZ3R
2011-12-16, 23:57
azthiszem teszek még egy utolsó nekifutást...

bucsok
2011-12-17, 00:04
Ebben a sorrendben raktad a craniumokat?


1. signed_Cranium_RC5_Beta#2.zip (http://www.multiupload.com/5QC10CJZK6)

2. signed_RC5_Update_#1.zip (http://www.multiupload.com/OJBUUT0PYN)

3. signed_Update_#2.zip (http://www.multiupload.com/BVP5LONMLW)

X DoZ3R
2011-12-17, 00:06
rc5el kezdtem, rebootolt és kész semmi

bucsok
2011-12-17, 00:31
Esetleg próbáld meg ezzel:

http://www.mediafire.com/?5unogie5i58x85r
/FeaCore_Phoenix_nonOC_stable_release.zip/

X DoZ3R
2011-12-17, 00:51
extended menuig megvan és jó is, rc5 flash is ok,de megint fekete képernyyő bootolosnál :S kifogytam az ötletekből....

bucsok
2011-12-17, 00:54
Probáld a fenti link-el!! Backup-ból ment az extended?

X DoZ3R
2011-12-17, 00:57
ugyanugy csináltam mint előbb csak most extendedet megnéztem deodex után, de jo volt, de sztem nem foglalkozok vele többet, majd várok későbbi verziókat, azért köszi a segítséget :)

toty
2011-12-18, 11:54
Ezt a témát azért indítanám, mert nem akarom telerakni a kérdéseimmel az általános fórumot és így legalább 1 helyen lesznek a válaszok a ROM-mal kapcsolatban. Bocs ha felesleges a téma, de kb 1 hónapja van androidos telóm és nem szeretném, hogy poháralátétként végezze.
A kérdéseim a következők lennének:
1.A ROM installálásához is rootolt készülék szükséges?
2.Hogy tudok backup-ot csinálni a jelenlegi rendszeremről?
3.Ha esetleg nekiállnék, akkor a menü olyan lesz mint a mostani, vagy csak 1 fekete sáv lesz alul, ahogy a videóban volt?(vagy esetleg az is személyre szabható?)
4.Ennél a ROM-nál ugye nem indul alapból nagyon felhúzva a proci?(RC5-nél olvastam)
5.Az aksi adatait, hogy tudom majd beállítani?
6.Nekem vhogy nem megy a recovery módba tétele a telefonnak vmi 5let?
És végül, de nem utolsó sorban bocs mégegysszer a felesleges téma indításért és főleg a rengeteg kérdésért.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!:D

rtitusz
2011-12-18, 14:04
Ezt a témát azért indítanám, mert nem akarom telerakni a kérdéseimmel az általános fórumot és így legalább 1 helyen lesznek a válaszok a ROM-mal kapcsolatban. Bocs ha felesleges a téma, de kb 1 hónapja van androidos telóm és nem szeretném, hogy poháralátétként végezze.
A kérdéseim a következők lennének:
1.A ROM installálásához is rootolt készülék szükséges?
2.Hogy tudok backup-ot csinálni a jelenlegi rendszeremről?
3.Ha esetleg nekiállnék, akkor a menü olyan lesz mint a mostani, vagy csak 1 fekete sáv lesz alul, ahogy a videóban volt?(vagy esetleg az is személyre szabható?)
4.Ennél a ROM-nál ugye nem indul alapból nagyon felhúzva a proci?(RC5-nél olvastam)
5.Az aksi adatait, hogy tudom majd beállítani?
6.Nekem vhogy nem megy a recovery módba tétele a telefonnak vmi 5let?
És végül, de nem utolsó sorban bocs mégegysszer a felesleges téma indításért és főleg a rengeteg kérdésért.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!:D

1) ROM-ot recoveryből lehet feltenni, vagy Odinnal. Ha recoveryből teszel fel, akkor root szükséges.
2) Titanium Backup program a leg elterjedtebb, de ahhoz root kell. SMS-ek lementéséhez az SMS backup & restore alkalmazást ajánlom, mint ahogy az APN beállítások lementéséhez az APN backup & restore-t. A névjegyeket nyomd fel Google-re.
3) -
4) -
5) Pedig a recovery-nek mennie kéne. :D
Recovery mód előhívása:

- Kapcsold ki a telefont
- Nyomd meg a hangerő fel, és bekapcsoló gombokat
- amint megjelenik a "SAMSUNG" felirat engedd el a gombokat
- amint megjelenik az dobozból kibújó droid, nyomd meg a menü (bal alsó érintő) gombot

FIGYELEM! Ne nyomd meg a Home gombot bekapcsolás közben, mert ekkor a "RAM Dump" módba fogsz belépni!

bucsok
2011-12-21, 10:51
Vagy nyomd a fel+le /vagyis középen/ gombokat +power és biztosra mész. :-)

rtitusz
2011-12-21, 17:05
Elvben ma/holnap várható az RC6. Árgus szemeiteket az XDA-ra vessétek.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1313650
http://sakindia123.prophecy.li/

bucsok
2011-12-21, 17:23
Igen jön az áldás folytatása!! :-)

És már ODIN alól is fel lehet tenni!!

rtitusz
2012-01-04, 16:40
RC7!

http://sakindia123.prophecy.li/downloads/cranium-rom-rc7

BigL
2012-01-07, 14:44
Ez a ROM miben kulonbozik a gyari ROM-tol?!
( pl. gyorsabb a telefon? , vagy kevesebbet eszik az akksibol? )

bucsok
2012-01-07, 19:57
Beletrafáltál!! Többek közt ezek is változnak!! :-)

rtitusz
2012-01-15, 19:06
CRANIUM RC8!

http://sakindia123.prophecy.li/downloads/cranium-rom-rc8

Máté Bereczki
2012-01-30, 16:43
sziasztok!
sajnos én már az elején elakadtam. a deodexelésnél. beállítottam, hogy debugging mode ba legyen a telefon,de hiába dugom be az usb t nem történik semmi, nem jelenik meg a háromszög sem. mi lehet a gond?